Куримо з 12 років

16 Червня 2014 16:26
cdnmg.static2.rtr-vesti.ru

cdnmg.static2.rtr-vesti.ru

Частка курців, як в цілому по країні, так і на Хмельниччині, все ще залишається вагомою, – кажуть в обласному управлінні статистики.

Так за даними вибіркового обстеження умов життя домогосподарств, яке проводять органи державної статистики, цю шкідливу звичку має майже кожен шостий мешканець нашої області у віці старше 12 років. Серед них 40% курять вже понад 20 років, понад чверть – від 1 до 10 років. Троє курців з п’яти спалюють за добу по 16 сигарет і більше.

Серед лідерів тютюнопаління в Україні опинилися Донецька та Дніпропетровська області, де чверть населення вищевказаного віку мають пристрасть до тютюнових виробів. Водночас найбільшими прихильниками здорового способу життя без тютюну можна вважати мешканців Вінниччини та Київщини, де курять по 14% населення.

Між іншим,  як показали останні результати обстеження, в нашій області сільська родина на тютюнові вироби в середньому щомісяця витрачає 67 гривень, міська дещо менше – 53 гривні. Якщо до витрат на тютюн додати ще витрати на алкоголь, то ця сума вдвічі перевищить щомісячні витрати середньостатистичної родини на відпочинок і культуру. Крім того, це на 33 гривні більше витрат на освіту.