Хмельницький національний університет в рейтингу вишів – у другій півсотні

20 Червня 2014 14:00
static.panoramio.com

static.panoramio.com

30 травня Центр міжнародних проектів «Євроосвіта» у партнерстві з міжнародною групою експертів представив 8-й академічний рейтинг вищих навчальних закладів України III, IVрівнів акредитації «Топ-200 Україна» у 2014 році.

В авангарді українських університетів протягом всіх 8 років впевнено залишаються Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут» та Київський національний університет ім. Шевченка.

У зв’язку з дуже схожими значеннями інтегрального показника для обох лідерів, і їх значним відривом від групи інших університетів, цього року команда проекту «Топ-200 Україна» присудила їм загальне перше/друге місце. Обидва лідери проводять активну роботу з усіх напрямків своєї діяльності.

У першій десятці університетів зберегли свої місця Харківський національний університет ім. Каразіна (3 місце), Національний університет “Києво-Могилянська академія” (4 місце), Національний гірничий університет (7 місце), Дніпропетровський національний університет (10 місце).

Поліпшили свої позиції НТУ «Харківський політехнічний інститут» (5 місце), Національний університет «Львівська політехніка» (6 місце). Також до ТОП-10 увійшов Львівський національний університет ім. Франка, перемістившись з 14 на 9 позицію.

Що ж до хмельницьких вузів, то до рейтингу потрапили Хмельницький національний університет (займає 65 позицію) та Хмельницька гуманітарно-педагогічна академія (178 місце).

З повним переліком вишів можна ознайомитися за цим посиланням.