У пам’ять вчителя з Хмельниччини, який загинув на Майдані, у Карпатах відкрили меморіальну дошку

21 Червня 2014 23:00
карпати-1

vsim.ua

Пам’ять Миколи Дзявульського з Шепетівки, який віддав життя за Україну, вшанували його земляки. Меморіальну дошку встановили у Карпатах – у горах, куди загиблий водив своїх учнів.

Ініціаторами вшанування пам’яті Миколи Дзявульського виступили активісти ВО “Свобода”, ГО “Хмельниччина. Самооборона і Контроль”, Козацького товариства ім. Семена Палія.

Подоляни вирушили до Карпат, де піднялися на вершину висотою 1748 м у гірському масиві Ґорґани в Рожнятівському районі Івано-Франківської области. Вгорі на насипному кургані активісти встановили меморіальну таблицю із написом “Микола Степанович Дзявульський загинув у місті Києві за наше майбутнє”.

карпати-2

vsim.ua

Поруч дошка “Герої не вмирають! Героям слава! Небесна сотня.”

– Микола Дзявульський брав активну участь у громадсько-політичному житті міста: був депутатом міської ради 1994–1998 років, очолював громадську організацію “Шепетівська спілка підприємців”, Шепетівську міську організацію УРП “Собор”, був керівником Шепетівської міської громадської організації “Товариство політичних в’язнів, репресованих і членів їхніх сімей”, довгий час працював на викладацькій роботі вчителем географії шепетівської школи-ліцею, останній час був помічником народного депутата від ВО “Свобода” Ігоря Сабія, – повідомляє прес-служба обласної “Свободи”. – Усі зусилля Миколи Дзявульського були спрямовані на патріотичне виховання молоді. Він переконував, що в цей нелегкий час неможливо стояти осторонь, необхідно бути свідомим українцем.

vsim.ua

vsim.ua

Джерело: "ВСІМ"