У Кам’янці вночі дивитимуться кіно

24 Червня 2014 15:45
bm.img.com.ua

bm.img.com.ua

У старовинному місті над Смотричем кінофестиваль стартує вперше. Він проходитиме в ніч з 28 на 29 червня на площі Польський ринок поблизу міської Ратуші. Кам’янчани та гості міста зможуть познайомитися з вітчизняним авторським кінематографом.

Протягом зоряної ночі глядачі подивляться 35 фільмів українських режисерів, а з першими променями сонця дізнаються імена переможців та їназви х робіт.

Фестиваль «Відкрита ніч» – мало не найменший в світі: він триває лише одну коротку літню ніч. Проходить традиційно наприкінці червня під відкритим небом. Придумав та створив фестиваль кінорежисер Михайло Іллєнко, нині його незмінний президент та арт-директор.

До 6-годинної програми фестивалю входять основна, конкурсна та менша за розміром, позаконкурсна програма (цікаві роботи, що не відповідають регламенту). Конкурсна частина складається з номінацій: ігровий фільм, неігровий фільм, анімаційний фільм, краща операторська, краща режисерська робота, краща акторська робота.

Крім того, основну програму розділено на студентський і професійний конкурси, що додатково дублює номінації.

Існують також конкурс глядацьких симпатій, конкурс короткометражних сценаріїв і конкурс аналітичних матеріалів. Головною нагородою є Гран-Прі фестивалю, але журі має право не присуджувати цю нагороду, тому в історії фестивалю є роки, коли головного переможця на фестивалі не було.

Тільки на цьому фестивалі існує «Прем’єра одного кадру» для авторів, які поки що не можуть надати завершений фільм, але пропонують кадри, гідні незалежної оцінки і нагороди.

Загалом фестивальна програма за ці роки складає понад 500 фільмів.