На Хмельниччині набирає обертів оперативно-профілактична операція «Мак-2014»

25 Червня 2014 14:18
sunny7.ua

sunny7.ua

Незаконним промислом здебільшого займаються пенсіонери.

У кількох районах Хмельницької області на території приватних домоволодінь правоохоронці виявили нелегальні посіви маку та конопель.

У кількох районах правоохоронцями уже виявлено нелегальні посіви маку на приватних присадибних ділянках. «Грішать» незаконним промислом здебільшого пенсіонери, а у виправдання вигадують найрізноманітніші історії.

Так, у Ярмолинецькому районі дільничними інспекторами міліції було виявлено дві домашні міні-плантації маку. На присадибній ділянці 66-річної жительки одного із сіл району було виявлено та вилучено 364 кущі маку, а у 65-річної жительки іншого села на городі росло більше 2 тисяч кущів опіумного зілля. Обидві пенсіонерки пояснюють, що вирощували нарковмісні рослини для випічки…

Ще у двох пенсіонерів, але вже на Городоччині, правоохоронці також виявили не одну сотню макових кущів. У 75-річної бабусі на городі нарахували 211 кущів снодійного маку, а у 69-річного дідуся – 112. Обидвоє пояснюють, що мак сам насіявся у городі, і вони вирішили його залишити, щоб було з чим іти на Маковея до церкви.