Відома письменниця з Хмельниччини у п’ятірці кращих на «Коронації слова»

27 Червня 2014 18:15
vsim.ua

vsim.ua

На цьогорічному міжнародному літературному конкурсі, який проходив вчортирнадцяте у Києві, роман нашої талановитої землячки зі Старокостянтинова Оксани Радушинської «Коли сонце було стозрячим. Амулет волхва» відзначили дипломом.

Це вже не перша участь Оксани у «Коронації слова». У 2011 році вона отримала Першу премію за дитячий роман, а у 2012 році стала дипломантом з поезією для дітей.

– Розуміємо, що будь-які рейтинги – річ дуже суб’єктивна, – розповіла Оксана Радушинська. – Але відверто приємно, коли ти до цих рейтингів потрапляєш. Цілком несподівано для себе. З величезним здивуванням прочитала матеріал в “Аргументах і фактах” і, звичайно, втішилася. “Коронація слова” продовжує дивувати і сповнювати впевненістю у власних письменницьких силах! Доля цього роману цікава і тривала. Писався він років з десять. Точніше – переписувався. За цей час встиг отримати три літературних відзнаки. І після кожної перемоги я його “крамсала”, лишаючи лише основу. Сюжет щоразу здавався мені не досконалим. Відверто – я й зараз бачу, що в тексті можна змінити, але думаю, що переписувань вже досі. Потрібно видвати! Але це питання, на жаль, вже не від мене залежить.

Довідка:

«Коронація слова» – міжнародний літературний конкурс романів, п’єс, кіносценаріїв, пісенної лірики та творів для дітей. Заснований в 1999 році. Завдяки конкурсу є підтримка новітньої української культури, пошук нових імен, видання найкращих романів книжками, стимулювання й підтримка сучасного літературного процесу кіно й театру, і як наслідок – наповнення українського ринку повнокровною конкурентоспроможною літературою, а кіно й театру – якісними українськими фільмами й п’єсами.

Джерело: "ВСІМ"