На Хмельниччині горіла птахоферма: загинуло чверть мільйона курчат

1 Липня 2014 20:48
vsim.ua

vsim.ua

У селі Гуменці Кам’янець-Подільського району спалахнув пташник публічного акціонерного товариства «АВІС». Пожежу гасили і рятувальники, і добровольці.

Про те, що виникла пожежа, рятувальників повідомив охоронець підприємства. Як пояснюють в управлінні ДСНС у Хмельницькій області, на момент повідомлення вогонь вже встиг охопити майже дві тисячі квадратних метрів.

vsim.ua

vsim.ua

Тому на допомогу трьом чергових відділенням рятувальників Кам’янець-Подільського, вогнеборцям добровільних пожежних дружин ПАТ «Подільський цемент», ТОВ «Нібулон» та місцевої пожежної команди села Гуменці залучили пожежно-рятувальні підрозділи з Дунаївців, смт. Смотрич, смт. Чемерівці та смт. Закупне.

vsim.ua

vsim.ua

Вогонь приборкували понад годину. Завдяки діям пожежників, врятували дві будівлі та половину птиці – 250 тисяч. Ще 247 тисяч курчат загинули у вогні2. Також пожежа знищила технологічне обладнання пташника.

Що стало причиною пожежі, наразі невідомо, повідомляють у прес-службі управління.

Довідка «ВСІМ»: ПуАТ “Агрофірма “Авіс” входить до складу ТОВ “Аграрний Холдинг Авангард”, одного з найбільших агропромислових підприємств України, яке спеціалізується на виробництві курячих яєць і продуктів яєчної переробки.

Джерело: "ВСІМ"