Солдати батальйону територіальної оборони пішки залишали Хмельницький

1 Липня 2014 18:23
ye.ua

ye.ua

Оскільки їхні рідні заблокували 19 ракетну бригаду.
Близько двох десятків хмельничан зібралися по обіді під 19 ракетною бригадою, де базується хмельницький батальйон територіальної оборони. Люди не випускають автобуси з солдатами батальйону з території військової частини. Представники батальйону, матері та дружини військових запевняють, що бійці повністю неукомплектовані.

04 02 03

“У мене там чоловік. Я знаю, що бронежилетів та касок на всіх не вистачає. Ми звідси нікого не випустимо”, – сказала дружина одного із солдатів.

У свою чергу військові запевняють, що батальйон на 92 відсотки укомплектований жилетами, до того ж, кажуть, що в зону АТО вони не їдуть, а їдуть на кордон України з Росією, в одну зі східних областей.

У гострій дискусії з матерями військових під воротами 19 ракетної частини у Раково полковник Олександр  Присяжнюк дав слово офіцера – в Луганську чи Донецьку області батальйон не їде.

“Сьогодні ми не їдемо в район АТО. Ми будемо виконувати завдання разом із прикордонниками в одній із областей,  де не йде антитерористична операція”, – заявив Присяжнюк.

Голова обласної державної адміністрації Леонід Прус під час гарячої лінії також підтвердив, що у зону АТО вояків не відправляють.

“Їх відправляють на Схід, але не у зону антитерористичної операції. Їх використовуватимуть лише для охорони. У бойових діях участі вони не братимуть. У батальйона є 70 бронежилетів, ви ж розумієте, що усі одночасно на охорону не заступатимуть, тому такої кількості бронежилетів вистачить. Але по ходу ми вирішуватимемо питання забезпечення батальйону”, – розповів Леонід Прус.

Військові на чолі з обласним воєнкомом певний час вмовляли людей розступитися та дати дорогу автобусам з військовими. Проте це не переконало людей, тому військові залишили автобуси та пішки пішли до місця посадки в ешелони.

05

ye.ua

ye.ua