Найзеленіший фестиваль літа

4 Липня 2014 16:10
proskuriv.info

proskuriv.info

Невже в нашому місті можна відвідати якісний фестиваль європейського рівня? Так, і в цьому переконалися хмельничани, які минулої суботи побували на “Green Fest”.

Цей фестиваль вже вдруге проводять активісти ГО “Хмельницький молодіжний клуб розвитку” на території Молодіжного парку. Попри свою перспективність минулорічний фестиваль не зміг зібрати надто багато відвідувачів, але цьогоріч територія парку та пляжу була переповнена хмельничанами. Адже програма “Green Fest” стала ще різноманітнішою, отож кожен зміг знайти для себе щось цікаве.

Із зустрічі сонця та медитації розпочався рано-вранці “Green Fest”. Незважаючи на ранню годину й легку прохолоду, вже о шостій на відкриття прийшло кілька десятків відвідувачів, кількість яких постійно зростала. Київський тренер Олена Волкова показала медитативні практики, періодичне виконання яких допоможе нормалізувати психологічний стан навіть у стресових ситуаціях.

Остаточно прокинутися допомогло годинне заняття йогою від “Хмельницького йога клубу”. “Мені завжди хотілося спробувати зайнятися йогою, але ніяк не могла знайти для цього вільний час, — поділилася враженнями хмельничанка Олена. — А тут я змогла реалізувати мрію. Мене просто переповнюють позитивні емоції”.

proskuriv.info

proskuriv.info

Молоді хмельничани, серед яких було чимало спортсменів, найбільше очікували приїзду спеціального гостя фестивалю Дениса Мініна. Цей спортсмен із Дніпропетровська започаткував рух під назвою “Street Workout” і на власному прикладі показав, що для розвитку сильного й гарного тіла не потрібні дорогі тренажери й спортклуби. Вистачить палкого бажання, підручних засобів і впевненості у власних силах.

Після колективної зарядки Денис Мінін провів майстер-клас і відповів на численні запитання. Так, наприклад, дніпропетровський гість пояснив слухачам сутність “здорового способу життя”, що є фундаментом “Street Workout”. На його думку, здоровий спосіб життя полягає не в безумному накачуванні м’язів й демонстрації свого тіла. Насправді це — поєднання спорту, здорового харчування, духовних практик і самоосвіти. Але освіта, яку можна отримати в школі чи в університеті, — лише 10% потрібних знань. Необхідно тісно спілкуватися з сім’єю й друзями, подорожувати та постійно збагачувати себе новим досвідом.

proskuriv.info

proskuriv.info

Любителі активного відпочинку могли взяти участь у змаганнях з пляжного волейболу та армрестлінгу, а також відкрити для себе нові види спорту. Для тих, кому набридла звичайна гра в м’яч, члени клубу американського футболу “Гладіатори” провели показове змагання, яке завершилося виступом дівчат з групи підтримки. Також ще одне маленьке вікно в Америку прочинив майстер-клас із бейсболу.

Підкачавши м’язи, відвідувачі також тренували свій інтелект. Організатори запропонували чимало корисних лекцій і тренінгів. Наприклад, “Свобода вибору, або Як відрізнити власні цілі від нав’язаних” Наталі Яневич, “Гроші — це ідол чи форма зростання?” Елени Кміти, “Пошук партнера. Побудова гармонійних стосунків” Олега Колосовського та інші.

Найдопитливіші слухачі під час дискусії-чаювання “Які можливості відкриває англійська мова?” Катерини Завгородньої могли довідатися, як навчатися й отримувати новий досвід за кордоном. Для цього є чимало гарних інформаційних ресурсів і міжнародних програм. Головне — мати закордонний паспорт, розмовний рівень англійської та вміти скласти гідний мотиваційний лист.

prosk27_8

proskuriv.info

Паралельно з майстер-класами й спортивними змаганнями у затінку дерев заховалась імпровізована літературна сцена, де виступали молоді хмельницькі поети. Окрім читання власних творів, вони дискутували про місце поезії в сучасному суспільстві, як реалізуватися творчій особистості…

Не забули організатори фестивалю й про дітей. Для найменших були організовані конкурс малюнків на тему: “Екологія очима дитини”, дитячий футбол, розважально-розвиваюча програма “Карта скарбів”, декорування печива шоколадом від “Львівської майстерні шоколаду”.

Після насиченого дня відвідувачі зібралися біля музичної сцени, щоб послухати своїх улюблених виконавців. Перед початком музичної частини організатори розповіли про концепцію та ідеологію “Green Fest”. “Ми не просто хочемо, щоб наше місто розвивалось, а й намагаємося робити задля цього все можливе, — наголосив організатор “Green Fest” Степан Кушнір. — Ідея фестивалю полягає в тому, щоб об’єднати молодь, яка прагне кращого майбутнього й готова для цього щось робити. Через це ми розбудовуємо Молодіжний парк, який є простором для розвитку нового покоління”.

Присутні на фестивалі перший заступник голови ОДА Олександр Симчишин і начальник міського управління молоді та спорту Валерій Вешко привітали усіх із Днем Конституції та Днем молоді, а також нагородили молодих активістів за їх громадянську позицію.

Після офіційної частини розпочався концерт, під час якого свою музику представили місцеві гурти “Born4more”, “Zворотня Dія”, “Чумацький Шлях”, а також гості з Рівного “Флаєр”, “ВорсТ”, “Farinhate” і чернігівський “Скрудж”. Концерт став кульмінацією фестивалю, але не його завершенням. Адже найбільш витривалі залишилися на перегляд кіно просто неба або ж відвідали вечірку в “Clever Club”.

Отже, наше місто отримало оригінальний фестиваль європейського рівня. І якщо ви не прийшли на цьогорічний “Green Fest”, то проґавили цікаву можливість відпочити й отримати нові знання й досвід. Хоча маєте шанс надолужити втрачене наступного року на найзеленішому фестивалі.

Андрій ЯЩИШЕН
Фото Миколи ШАФІНСЬКОГО

Джерело: "Проскурів"