Статтю хмельничанки для «Вікіпедії» визнали кращою

8 Липня 2014 10:00
urazaev.com

urazaev.com

Для 25-річної блогерки з Хмельницького Аліни Возної написання статей – хобі, яке дозволяє популяризувати рідне місто.

Хмельничанка є читачем бібліотеки, а тому не могла лишитися осторонь конкурсу «WikiDay», організованого програмою «Бібліоміст» разом з «Вікімедія Україна» у рамках проекту «Вікіпедія». Його мета – дозволити бібліотекарям та користувачам бібліотек закріпити навички по створенню своїх статей для онлайн-енциклопедії «Вікіпедія» українською і поширити інформацію про регіон, в якому живе користувач.

Для конкурсу дівчина написала про колектив мажореток “Альфа” та сільськогосподарський ярмарок.

– Коли я дізналась про конкурс, одразу ж зрозуміла, на які теми буду створювати статті. Я завжди уважно слідкую за творчістю мажореток, відвідую їх виступи у Хмельницькому, хоча до цього спорту я не маю ніякого відношення, – розповідає авторка. – Вважаю, що про мажореток має дізнатись якомога більше людей, тому що цей колектив є унікальним. Також у рамках конкурсу була створена стаття про хмельницький сільськогосподарський ярмарок. Історія еволюціонування ярмарок в Україні досить насичена.

Конкурс проходив на базі бібліотеки Островського. Спільна команда закладу також отримала відзнаку за організацію сприятливих умов для створення статей.

– Рік тому, я вже перемагала у конкурсі «Бібліоміста», який мав назву «Відкрий для себе сучасну бібліотеку», – додає Аліна. – Писала якраз про інновації та нові види бібліотечних послуг. Досвіду створення статей для вікіпедії у мене до цього часу не було, проте був досвід написання статей для свого блогу. Це одне з моїх хобі.

Джерело: "ВСІМ"