На Хмельниччині під загрозою перевезення пасажирів

10 Липня 2014 16:40
перевезення

khmelnytsky.com.ua

Причина – борги держави за перевезення пільговиків.

Перевезення пасажирів на Хмельниччині під загрозою. Транспортники готові не виходити на маршрути, а все через величезні борги держави перед ними за квитки пільговиків. Першими через невиплачену компенсацію збунтували перевізники Ярмолинець.

Ярмолинчани бідкаються, з ранку до вечора возять людей, втім в результаті в гаманцях рахують копійки.

У законодавстві чорним по білому прописано, що за проїзд пільгових категорій кошти перевізникам компенсує держава. Втім остання робить це, м’яко кажучи, не зовсім сумлінно. Коштів на компенсацію у бюджеті вже немає.

Тому підприємці працюють фактично собі у збиток. Кажуть, зароблених гривень ледь вистачає на заправку, що вже казати про ремонт або ж оновлення транспорту. Допомоги перевізники уже не один місяць шукають в районних посадовців, які за документами є замовниками їх послуг. Втім, оббиваючи пороги різних інстанцій, у відповідь отримують лише відмовки.

Спробувати щастя у заступника голови районної адміністрації підприємці вирішили ще раз. У відповідь той затягнув стару добру пісню. Мовляв, коштів дійсно немає, чиновники над цим працюють, як можуть на звернення людей реагують – переадресацією листів в область та до столиці.

Після годинної розмови перевізників знову відправили писати заяву зі своїми скаргами. Ті нею не обмежилися, а поїхали ще й до обласної адміністрації. Адже проблема з відшкодуванням компенсації болить не лише ярмолинчанам, а транспортникам Славути, Полонного та інших міст.

Домовилися до того, що у середині липня перевізники та посадовці краю зберуться за круглим столом та таки спробують вирішити проблему відшкодування пільгових перевезень. Якщо влада не відреагує і цього разу транспортники готові залишати маршрути та шукати іншу роботу.