Хмельницький батальон на Харківщині

14 Липня 2014 13:31
informator.su

informator.su

Бійці з Хмельниччини, яких відправили на Схід, охоронятимуть кордони Харківської області, повідомляє прес-служба місцевої ОДА.          

Батальйону не вистачає бронежилетів та засобів зв’язку. Про це розповів губернатор Хмельниччини Леонід Прус, який відвідав хмельничан на місці служби.

– Ми переконалися: умови нормальні, харчування хороше, – цитує його прес-служба адміністрації. – постільною білизною забезпечені. Є проблеми. Зокрема, недостатньо засобів зв’язку, не вистачає бронежилетів, але ми працюємо в цьому напрямку.

До земляків делегація посадовців прибула не з порожніми руками – привезли чотири бронежилета, які купили за рахунок пожертви апаратом ОДА одноденного заробітку. Також бійцям передали питну воду та продукти.

Нагадаємо, БТО вирушив на Схід 1 липня. Рідні бійців блокували частину, де базувався батальйон через незабезпеченість чоловіків засобами захисту. Однак, керівництво батальйону запевнило, що їх не відправлятимуть до зони АТО, а для виконання завдань вистачить і наявних бронежилетів.

– Військові відправляються для охорони державного кордону, надати допомогу братам-прикордонникам для порядку. Куди саме направляють – не можу повідомити, але точно не в зону АТО. Це ближче до Харкову. Батальйон їде у повному складі. На даний момент забезпечені повністю відповідно до виконання їхніх обов’язків. Нема ніяких підстав казати, що ми не готові, – пояснив тоді “ВСІМ” замкомандира батальйону по бойовій підготовці майор Дмитро Вирво.