Микола Томенко: Доки громадяни України вважатимуть Крим своїм, доти він буде українським

14 Липня 2014 16:22
dt.ua

dt.ua

Так радник Президента України, народний депутат Микола Томенко прокоментував результати всеукраїнського опитування, проведеного «Українським демократичним колом» 26 червня-2 липня 2014 року.

Згідно з результатами цього дослідження, переважна більшість громадян (87,3%) вважає, що в майбутньому Крим має повернутись до складу України. Лише 5,5% опитаних дотримуються думки, що Крим повинен бути у складі Росії. Не змогли визначитись 7,2%.

Переважна більшість населення усіх регіонів вважає, що в майбутньому Крим має повернутись до складу України. Зокрема, так вважають 92,5% опитаних у Західному регіоні, 91,6% – в Центральному, 79,4% – в Південному і 74% – у Східному. Те, що Крим повинен бути у складі Росії, вважають 0,7% мешканців Західного регіону, 3,2% – Центрального, 11,8% – Південного і 13% – Східного.

Отже, ключовим фактором у справі повернення Криму до складу України є позиція громадян, вважає Микола Томенко. «Як бачимо кількість прихильників повернення Криму зростає. Отож, доки громадяни України вважатимуть Крим своїм, доти він буде українським», – переконаний радник Президента.

Довідково

«Українське демократичне коло» упродовж 26 червня-2 липня 2014 року провело всеукраїнське опитування. Вибіркова сукупність репрезентує доросле населення України й охоплює всі регіони країни за винятком АР Крим, Донецької та Луганської областей. Методом стандартизованого інтерв’ю «обличчям до обличчя» за місцем проживання опитано 1020 респондентів віком від 18 років. Статистична похибка вибірки без урахування дизайн-ефекту з імовірністю 0,95 не перевищує ±3,1%.