Органам самоврядування нагадали, що пільговики мають право безкоштовного проїзду

15 Липня 2014 18:09
volynpost.com

volynpost.com

Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України рекомендувало 37 районним, міським та селищним радам вжити заходів для недопущення порушень чинного законодавства.

У ході дослідження ринку перевезення пасажирів автомобільним транспортом загального користування Відділення в діях рад виявило ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції. Зокрема, ради приймають рішення, обмежуючи обсяг перевезення пільгових категорій громадян в залежності від пасажиромісткості транспортного засобу.

Як наслідок, посилаючись на прийняті рішення, перевізники відмовляють у пільговому перевезенні громадянам, які мають на це законні права.

Згадані рішення прийняті з порушенням норм діючого законодавства, обмежують права громадян на пільговий проїзд на автобусних маршрутах загального користування на території Хмельницької області та штовхають перевізників до вчинення порушень.

Згідно з вимогами чинного законодавства, автомобільному перевізнику, який здійснює перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування, забороняється відмовлятися від пільгового перевезення, крім випадків, передбачених законом. Безпідставна відмова від пільгового перевезення тягне за собою відповідальність, згідно із законом.