Кількість проектів пам’ятника “Небесній сотні” збільшилась та знову змінили місце для встановлення

17 Липня 2014 16:16
ngp-ua.info

ngp-ua.info

На сороковій позачерговій сесії Хмельницької міської ради депутати вирішили встановлювати пам’ятник «Небесній сотні» на перехресті вулицьСоборної та Героїв Майдану, біля будівлі обласної федерації профспілок, де раніше було погруддя Затонського.

Попереднє його розміщення планувалось зі сторони ХУУПу.

Також змінили формулювання – якщо раніше конкурсанти приносили проекти меморіальних комплексів, то тепер лише пам`ятників.

“Меморіальний комплекс передбачає велику територію та комплекс споруд. На розі вулиць Соборної та Героїв Майдану таких площ немає”, – пояснив депутатам головний архітектор міста Володимир Дунаєвський.

Депутати зобов’язали виконком до 1 грудня цього року провести конкурс на кращий проект пам’ятника “Небесній сотні”.

“Встановлювати пам`ятник «Небесній сотні» на місці Затонського я вважаю вдалим рішенням. До того ж сквер буде на вулиці Героїв Майдану: тут і СБУ неподалік і площа перед ОДА, де були зимові події. Це місце знакове. Мені здається, пам`ятник туди вдало впишеться”, – вважає громадський активіст Сергій Скоробагатий.

Наразі прийом конкурсних робіт досі триває. До попередніх чотирьох макетів додалось два нових. Подивитись на них (на другому поверсі Хмельницької міської ради) та залишити свій відгук у відповідній книзі можуть всі охочі.