Микола Томенко: На наступному тижні Верховна Рада має ухвалити рішення про саморозпуск парламенту

18 Липня 2014 23:19
tomenko.ua

tomenko.ua

Коментуючи в ефірі «Радіо Свобода» плани на наступний пленарний тиждень, Голова Комітету з питань свободи слова та інформації, народний депутат Микола Томенко сказав, що серед іншого парламент загалом та коаліція зокрема повинні поставити крапку в історії з дочасними парламентськими виборами і проголосувати за постанову про саморозпуск парламенту.

В разі, якщо коаліція не набере 226 голосів для ухвалення цього рішення, то всі демократично налаштовані депутати мусять виконати вимогу українського народу (а йдеться майже про 80% громадян, які вважають за необхідне обрати новий парламент вже у 2014 році), написати заяви про вихід з коаліції і таким чином створити правові умови для розпуску парламенту, вважає Микола Томенко.

Він нагадав, що свого часу був у складі 150 народних депутатів, які написали заяви про добровільне складання депутатських повноважень для того, щоб дати можливість переобрати парламент, якому не довіряло українське суспільство.

«Сьогодні механізм розпуску парламенту через складання депутатських мандатів практично не можливо реалізувати. Натомість інший варіант – через ліквідацію коаліції – є єдиним можливим правовим механізмом припинення діяльності нинішньої Верховної Ради, в якій, окрім демократичних фракцій, є низка політичних груп, які представляють інтереси «Русского мира» чи Володимира Путіна. Тому тільки переобрання цього парламенту може привести нашу законодавчу владу у відповідність до вимог і потреб суспільства», – вважає Микола Томенко.