Фестиваль “Форпост” у Кам’янці звинуватили у псуванні іміджу фортеці

20 Липня 2014 22:22

vsim.ua

vsim.ua

Організаторів фестивалю середньовічної культури “Форпост” звинуватили у тому, що “фестивальні події створюють негативний образ музею-заповідника, як визначного туристичного об’єкту”.

Про це повідомив організатор заходу Костянтин Пархоменко. За його словами, із відповідною заявою з вимогою змінити місце проведення фестивалю до мера міста звернулися представники профспілки Кам’янець-Подільського державного історичного музею-заповідника.

Чим заважають реконструктори Старій Фортеці, у оргкомітеті не розуміють – кажуть, все було попередньо погоджено із владою та керівництвом Державного історичного заповідника. Серед варіантів – можливо, ініціатори заяви таким чином вирішують власні інтереси.

– Вразумительных ответов нету. Возможно, просто хотят чтобы организаторы давали им взятки, – так на сторінці фестивалю у соцмережі прокоментував запитання щодо причин заяви Костянтин Пархоменко.

Наразі офіційної інформації щодо зміни місця заходу немає. А  організатор впевнений – свято  повинно відбутися.

– Ми маємо розвивати туризм, культуру та виховувати патріотизм. Адже відсутність патріотизму, відсутність відчуття єдності і стало причиною багатьох негараздів в Україні, – вважає Костянтин Пархоменко. – Завдання, яке ставлять організатори перед собою – об`єднувати людей, розвивати внутрішній туризм, дарувати людям якісні фестивалі, дарувати віру в процвітання нашої держави, доносити до молоді ідеї патріотизму через вивчення історії та популяризації середньовічного бою, як цікавого, важкого і шляхетного виду спорту. Адже наша національна збірна з історичного середньовічного бою є одною з найсильніших у світі. І чим більше фестивалів, тим більше нових людей в цьому спорті, тим вище рівень України на міжнародній спортивній і культурній арені.

Джерело: "ВСІМ"