Більшість поранених у зоні АТО, які лікуються Хмельницькому, не мають 30 років

28 Липня 2014 18:00
vsim.ua

vsim.ua

У Хмельницькому військовому госпіталі лікується близько десяти бійців, які прибули з зони АТО. Серед постраждалих є 23-річні хлопці, які після поранення потребують психологічної допомоги. Постраждалі мають поранення різного ступеню важкості.

Переважно у Хмельницькому військовому госпіталі лікують місцевих бійців, які отримали поранення під час бойових дій на Сході.  За словами медиків, на лікування та реабілітацію поранених направляють у рідні міста, де  пацієнтам зручно психологічно.

– В основному у нас лікуються хмельничани, але лише ті поранені, яким ми можемо надати якісну медичну допомогу, – каже  начальник Хмельницького військового госпіталю  Олександр Завроцький. – Вони мають  осколочні та вогнепальні поранення, деякі проходять реабілітацію після вибухових травм. Одного військового вже виписали. У нього були непроникаючі рани передпліччя.

Це все молоді чоловіки, яким потрібна не лише оперативне втручання, а й виведення з психологічного шоку. Найстаршому військовому, який перебуває у госпіталі, всього  35 років.  За словами Олександра Завроцького,  військові неохоче розповідають про війну.

– Хлопці ще життя не бачили, а вже на війні побували. Вони хочуть забути побачене. Вони трохи розповіли про те, що там відбувалося, а в нас сльози на очі наверталися, – каже  начальник Хмельницького військового госпіталю. –   Люди, які вперше потрапила на війну, реагують на бойову обстановку по-різному.  Саме тому  ми маємо надати їм допомогу, щоб вони могли нормально орієнтуватися в соціумі.

Джерело: "ВСІМ"