На Хмельниччині обмолочено 22% ранніх зернових культур

29 Липня 2014 17:45

 

seo-top-news.com.ua

seo-top-news.com.ua

В Хмельницькій області обмолочено 22% ранніх зернових культур. Про це на засіданні колегії Департаменту агропромислового розвитку повідомив голова облдержадміністрації Леонід Прус 25 липня.

«Якщо у Волочиському районі зібрано зернових на 38% площ, Теофіпольському та Дунаєвецькому – 30%, то у Летичівському районі обмолочено лише 6% ранніх культур, Віньковецькому – 11%, Шепетівському та Ярмолинецькому по – 13%», – наголосив очільник області.

Темпи збиральних робіт нижчі за минулорічні. «Ми всі чудово розуміємо, що у проведення жнив вносить корективи погода. Опади гальмують формування урожаю зернових та не дають можливості проводити жнива з максимальним навантаженням. Разом з тим, у погожі дні на збиральних роботах працюють лише 950 зернозбиральних комбайнів із 1600 наявних.» – наголосив Леонід Іванович.

Зараз наше найважливіше завдання – збирання хліба. “Ми повинні пам’ятати, що затягування жнив – це реальна втрата зерна”, – сказав заступник голови облдержадміністрації Володимир Кальніченко, звертаючись до усіх присутніх в залі.

До речі, в ході роботи усі запрошені на колегію мали можливість ознайомитися з технологією вирощування буряків, зберігання зернових культур та ходом жнивної компанії ТОВ «Святець», що у Теофіпольському районі.