На Хмельниччині ціни на соціально-споживчі товари нижчі ніж по Україні

29 Липня 2014 18:08
siver.com.ua

siver.com.ua

Незважаючи на високі ризики у сфері економіки, у цьому році Хмельниччина залишається інвестиційно привабливою. Про це заявила на засіданні колегії Хмельницької ОДА заступник директора Департаменту економічного розвитку і торгівлі обласної державної адміністрації Марія Хоменко.

Зараз в області діє 294 підприємства з інвестиціями більш ніж 70 країн світу. Це на 19 більше, ніж було на початку року. Через коливання курсу загальний показник інвестицій зменшився на 10 млн доларів.

За 5 місяців обсяги експорту скоротились на  175 млн доларів, що у відсотковому значенні відповідає 16,7 % у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Скорочення відбулось за рахунок зменшення поставок кукурудзи на 56,6%, а соєвих бобів у 14 разів. Також зовсім відсутні поставки білого цукру та соняшникової олії.

“Проте, незважаючи на всі негаразди, Хмельницька область має додатне сальдо зовнішньо-економічної торгівлі за 5 місяців”, – відзначила Марія Хоменко.

Середні ціни на усі основні соціально-споживчі товари на Хмельниччині  нижчі ніж середні ціни по Україні. Так в Хмельницькій області чи не найдешевшими в державі є гречана крупа, варена ковбаса, вершкове масло, соняшникова олія, капуста, рис, молоко з 2,5 відсотком жирності. За дешевизною цін на ці продукти по Україні Хмельницька область посідає 2-3 місця.