Хмельничан запрошують долучитись до обговорення сучасного мистецтва

30 Липня 2014 14:30
ngp-ua.info

ngp-ua.info

Першого серпня у внутрішньому дворику художнього музею на вул. Проскурівській, 47 громадські активісти на митці обговорюватимуть стосунки між владою та мистецтвом.

У проекті «Вертикалі» Вуличний Університет разом із Хмельницьким обласним художнім музеєм пропонує зацікавленим хмельничанам та гостям міста разом обговорити та критично роздивитись вертикальні структури мистецтва – відносини мистецтва та влади (чи із демократичним суспільним консенсусом, чи то з тоталітарним державним апаратом), й владні відносини всередині мистецтва (між митцем та інституцією, митцем й мистецькою спільнотою тощо).

Також мова піде про випадки цензури в українському сучасному мистецтві, інструменталізацію мистецтва у засіб державної пропаганди у сьогоднішній Росії та Україні, форми критичного, неофіційного мистецтва у Радянській Україні та інші теми підійматимуть лекції, доповіді, фільми, що презентуються в рамках проекту.

В програмі зустрічі:

– обговорення актуальної ситуації, у якій опинилось мистецтво – “Між революцією та війною, між вулицею та музеєм”
– лекція мистецтвознавця Аніти Немет
– доповідь громадського ативіста Дениса Панкратова “Соціальні функції мистецтва?”
– виступ парфумера Євгена Насадюка “Про симбіоз та паразитизм художника та влади”
– поезії та переклади від проекту VERBація
– кінопоказ

Початок 1 серпня о 16:00 на вул. Проскурівській, 47 (внутрішній дворик художнього музею). Взяти участь можуть всі охочі, вхід вільний.