Переселенці з Донецької області влаштовують нове життя на Хмельниччині

31 Липня 2014 20:23
khmelnytsky.com

khmelnytsky.com

Дві родини з-під Слов’янська Донецької області, відтепер житимуть у селі Катеринівка Хмельницького району. Будинок для цих сімей, які через дії сепаратистів змушені були покинути рідне село, залишилися без даху над головою і засобів для існування, вдалося придбати за сприяння міського голови Сергія Мельника та хмельницьких підприємців.

За словами Сергія Івановича, кошти на будинок збирали всім миром. Підприємці міста допомагали фінансово, шукали варіанти, де мають жити переселенці зі Сходу. Переважна більшість тих, хто допомагають, роблять це безкорисливо і рекламування благодійності не потребують. Нині всіляко сприяють підведенню газу до будинку.

Міський голова, який днями завітав до оселі переселенців, аби з’ясувати ще нерозв’язані питання і потреби, у розмові з жінками пообіцяв посприяти їхньому працевлаштуванню. А щоб життя цих людей зробити хоч трішки комфортнішим, у подарунок Сергій Іванович привіз сучасний телевізор.

За словами переселених родин, у селі їх зустріли добре, сусіди допомагають чим можуть. Тому люди вірять, що село стане їх новою малою батьківщиною. Діти – студенти вже переоформляють документи на навчання у Хмельницькому та більше не хочуть повертатися на Донбас.

Влада міста подбала і про помешкання для тимчасового проживання людей зі Сходу у місті Хмельницькому, для них виділено кімнати на двох поверхах у гуртожитку комунальної власності, що на вул. Інститутській. Наразі там тривають ремонтні роботи.