Будьте обачні: спека провокує зростання рівня пожежної небезпеки!

2 Серпня 2014 15:10

uspenskoe-admin.ru

uspenskoe-admin.ru

За інформацією обласного центру з гідрометеорології протягом цього тижня на території міста збережеться суха, спекотна погода з денною температурою повітря до 30 °С та вище. Така погода провокує зростання рівня пожежної небезпеки. З огляду на таку ситуацію, управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення і охорони праці Хмельницької міської ради звертається до мешканців міста з проханням утриматися від розведення багать у місцях відпочинку, спалювання сухих залишків та сміття. Особливу увагу слід звертати на неприпустимість таких дій поблизу лісових та хлібних масивів, торфовищ, будівель і споруд! Адже неконтрольований вогонь при сухій спекотній погоді швидко поширюється, знищуючи гектари насаджень, пошкоджує і випалює дерева та житлові будинки.

Інколи й діти в пошуках розваг розводять вогнища. Тому батькам необхідно нагадувати дітям, коли вони йдуть на вулицю, про небезпеку пустощів із вогнем та про наслідки, які можуть виникнути.

Шановні хмельничани, будьте уважні та обережні, дотримуйтесь правил безпеки під час прогулянок у лісі, відпочинку на природі та у побуті, а також під час використання відкритого вогню, адже це допоможе захистити себе, своє майно та природу.