На Хмельниччині створено Антикризовий енергетичний штаб

4 Серпня 2014 15:43
atomforum.org.ua

atomforum.org.ua

В області створено Антикризовий енергетичний штаб, який очолює перший заступник голови Хмельницької облдержадміністрації Олександр Симчишин, розроблено низку оперативних організаційних та технічних заходів, спрямованих на значне скорочення споживання природного газу та заміщення альтернативними видами енергії.

За ініціативи та під керівництвом Олександра Симчишина створено і Координаційний центр з науковців, фахівців енергетики, енергозбереження, енергоаудиту для аналізу галузі на Хмельниччині та вироблення чітких та системних заходів.

Заходи, які пропонуються, є оперативними і дадуть результати вже найближчим часом. З іншого боку область, маючи АЕС в Нетішині має величезний потенціал, аби частину скидної теплової енергії з ХАЕС використовувати для опалення міст обласного  значення  – Славути та Шепетівки. Є потенціал з розвитком біогазових установок, сонячної та гідро електроенергетики.

«Ми прекрасно розуміємо, що хороший господар готує сани влітку, усвідомлюємо, що наступний  опалювальний сезон може бути найважчим в історії сучасної України в силу того, що Кремль захоче використати природній газ як зброю проти нас. Ті заходи, які ми намагаємося провести в області є неформальними, а такими, які реально сприятимуть скороченню споживанню газу. Звертаємося також і до населення – бути заощадливими, турбуватися про елементарні заходи енергозбереження. Спільними зусиллями ми забезпечимо тепло в наших домівках», – наголосив Олександр Симчишин.