На Хмельниччині всебічна підтримка переселенців – пріоритет роботи обласної влади та працівників ДСНС

7 Серпня 2014 23:08

volynpost.com

volynpost.com

6 серпня в Хмельницькій обласній державній адміністрації відбулася зустріч керівництва Регіонального штабу з питань соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованих територій та районів проведення антитерористичної операції, заступника голови керівника-апарату обласної державної адміністрації Лесі Стебло з членами Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні.

Зустріч відбулася з метою обговорення поточних проблем, що стосуються внутрішньо переміщених осіб, а також державної та інших видів підтримки, яка їм надається. Станом на 5 серпня в Хмельницькій області зареєстровано 1320 переселенців із АРК та сходу України.

Заступник начальника Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області – Керівник регіонального штабу з питань соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованих територій та районів проведення антитерористичної операції Віктор Кривий проінформував присутніх про організацію роботи Штабу. Також зауважив, що активно допомагають внутрішньо переміщеним громадянам благодійні фонди, зокрема«Ксена», «ХеседБешт», «Карітас», а також волонтери, релігійні громади, підприємці та й не байдужі громадяни, які допомагають продуктами харчування, засобами гігієни, одягом, надають житло для тимчасового проживання. Наразі визначено проблемні питання та шляхи їх вирішення.

«Докладається максимум зусиль, щоб створити комфортні умови для людей, які з незалежних від них обставин вимушені покидати свої домівки», – наголосила Леся Стебло.

Тому, органи влади приймають активну участь у вирішенні соціально-побутових проблем, а саме: надання житла, зняття з реєстрації, реєстрації місця перебування або проживання, видачі паспортів громадян України, паспортів для виїзду за кордон, переведення, призначення і виплати соціальних допомог, сприяння працевлаштуванню, надання медичної допомоги та ін.

Леся Стебло зазначила, що двері посадовців завжди відкритті для населення – проводяться зустрічі із громадянами та працюють гарячі телефонні лінії. На разі скарг не було, навпаки люди висловлюють вдячність та зізнаються, що й не очікували такого прийому. Відношення подолян спонукає переселенців з АРК та сходу України залишатися тут назавжди. Вони переконують власним прикладом, що разом ми переможемо будь-які труднощі, адже ми Єдина Країна!

Наприкінці заходу, представники Представництва МОМ в Україні подякували за надану їм інформацію, та підкреслили, що на Хмельниччині робота ведеться ефективно. Дане обговорення є надзвичайно корисним, адже допомагає спрямувати свої сили на більш проблемні питання, які потребують вирішення.

ГУ ДСНС України у Хмельницькій області

Джерело: ЗУНР.ІНФО