“Республіка” зібрала гроші на революційне графіті

7 Серпня 2014 09:07
ngp-ua.info

ngp-ua.info

На створення малюнку на фасаді кінотеатру «Юність», що у Кам’янці-Подільському, необхідно 10 500 грн.

Збирали кошти всім світом – за допомогою платформи Спільнокошт. До збору всієї суми долучилось 68 добровольців, а сума найбільшого внеску – 1000 грн. Гроші підуть на фарбу, гідравлічний підйомник та організацію приїзду художників.

Малювати розпочнуть до початку фестивалю “Республіка” 5-7 вересня.

На ескізі, що має назву “Запальний танок” зображено хлопця та дівчину у національному вбранні: у неї в руках коктейль Молотова, у нього гумова палиця. На фоні – палаючі шини.

Автор малюнку – російський художник, що створив його під час протистоянь на Грушевського. Організатори очікують, що цей витвір стане для кам’янчан нагадуванням та символом зимових подій Майдані.

Довідка НГП. Фестиваль “Республіка” – один з найпотужніших культурно-соціальних проектів України. Вже три роки поспіль у “депресивних” районах Кам`янця-Подільського створюють великі малюнки на фасадах будівель. Для роботи запрошуються митці з різних країн світу. Гроші на фарбу, гідравлічні підйомники та інші необхідні витрати збираються на музичній частині фестивалю. Кожен відвідувач, що купує квиток долучається до фінансування арт-проектів фестивалю.

Завдяки “Республіці” у Кам’янці-Подільському вже створено нетипову туристичну стежку – люди йдуть у спальні райони щоб побачити мистецтво. Намальовано 30 великих та видовищних графіті.