Хмельницький забудований вже на 72%

8 Серпня 2014 17:07

vsim.ua

vsim.ua

Хмельницький забудовується, не зважаючи на важку економічну та суспільно-політичну ситуацію в країні. Багатоповерхівки продовжують зводити у всіх мікрорайонах міста.

Центральна частина міста забудована вже на 99%. Для нових забудов вільних  земельних ділянок там практично нема. Але розроблені проекти по реконструкції центральних частин, кварталів.

Темпи будівництва, за словами  архітекторів, не падають.  В місті щороку здається 110 тисяч метрів квадратних житлової площі.  Є мікрорайони, де дуже щільно розміщені новобудови, але на вільних землях, на які вже давно поглядають архітектори,  поки що будувати не можна.

– Південно-Західний район – це наша перспектива. Там вздовж річки Південний Буг по правій стороні  є вільна площі.  Але це землі сільськогосподарського товарного виробництва, тому зараз на них накладений мораторій.  В 2015 році  його знімуть і ми зможемо розробляти проекти детального розміщення. Це буде великий житловий масив з школою, дитячим садком, поліклінікою, багатоповерховими забудовами. Хмельничани зможуть мати ще один гарний район, – каже головний архітектор міста.

Та в планах місцевої влади розвивати і соцкультуру. Йдеться про аквапарк, льодовий палац та великий спорткомплекс, про які вже чули, але ще не бачили хмельничани.

– У нас є амбітні у цьому напрямку, бо вже будується аквапарк на Тернопільській, – каже головний архітектор міста Віктор Дунаєвський.  – Також в планах звести   спорткомплекс та льодовий палац на Прибузькій. На це виділені земельні ділянки. Втім,  невідомо коли розпочнеться будівництво.

Що планували відремонтувати та побудувати у 2014 році дивіться тут.

Джерело: "ВСІМ"