Хто розфарбує Кам’янець?

9 Серпня 2014 23:14
hroniker.net

hroniker.net

«Республіка» розширює мистецькі горизонти. Цьогоріч Кам’янець робитимуть яскравішим такі майстри, як Стрелков та арт-група Другий Фронт (Київ), Добрые Люди (Донецьк), М97 (Одеса), Kalkov (Луцьк). Нагадаємо, за чотири роки на фестивалі побували українські, білоруські та іноземні художники: DXTR (Німеччина), Kislow (Україна), KD (Білорусь), Vexta (Австралія), Cactus e Maria (Італія), Etam Crew (Польща), UltraBoys (Іспанія)…

Об’єднання «Другий фронт» було утворене під час подій на Майдані. Протягом останніх місяців воно займалися виставками, патріотичними татуюваннями та різноманітними експозиціями, пов’язаними із подіями в Україні. Учасники об’єднання Марія та Єгор наразі їздять Україною та Європою, демонструючи експозиційний проект «Кольори волі», який відображає події на Майдані та загальний стан України.

До подій на Майдані Єгор Стрелков був татуювальником та займався розробкою ескізів для тату. Проте під час революції зацікавився стріт-артом як засобом мистецької боротьби. Цьогоріч об’єднання «Другий фронт» займатиметься розписом одного з будинків у Кам’янці-Подільському.

hroniker.net

hroniker.net

«Добрые люди», які роблять Донецьк яскравішим, вже не вперше відвідуватимуть фестиваль «Республіка». У 2013-му вони створили малюнок на будинку по вул. Лермонтова, 2 – «Сіяч снів».

У Донецьку група молодих також створила кілька відомих графіті: «Арлекіна» (сюрреалістична картина для дітей, на якій зображений цирковий акробат на одноколісному велосипеді), оптичну ілюзію у стилі Моріса Ешера. А ще жовту субмарину і Лохнеське чудовисько на набережній Донецька. Група працює над створенням найбільшого графіті за історію свого існування «Стара Юзівка», яка буде відображати фотографію столітньої давності.

Одесити М97 відомі не лише в рідному місті, а й за його межами – займалися райтерством у Хмельницькому, Бердичеві, а минулого року і в Кам’янці-Подільському під час «Республіки-2013».

hroniker.net

hroniker.net

У липні 2014-го року на одній з 9-типоверхових новобудов Хмельницького М97 вони створили яскравий та життєрадісний малюнок із зображенням дівчинки, яку відривають від землі різнокольорові повітряні кульки. Будинок з графіті знаходиться у Південно-Західному мікрорайоні Хмельницького за адресою вул. Інститутська, 6а.

Андрій Кальков (Kalkov) з Луцька творить здебільшого у стилях оп-арт та 8-біт. Стікери, розробкою яких він займався, тепер розклеєні не лише в Україні, а й Англії, Польщі, Бельгії, Греції, Ісландії, Перу, Росії, Китаї, Білорусі та США. Андрій займається графіті вже більше 13 років, він – переможець першої російської виставки стікерів, у якій брали участь близько 150-ти художників з Росії, України та Білорусі.

Андрій Кальков також успішно співпрацював з фірмою одягу «Urban Planet», прикрашав своїми роботами і рідне місто. Автор серій робіт «Круговорот» та «Око відродження», які є абстрактними відображеннями настрою та вподобань автора.

hroniker.net

hroniker.net

Тож чекайте на фестиваль «Республіка» 5-7 вересня, де зможете на власні очі оцінити роботи зазначених муралістів.

Джерело: Хронікер