Взимку у хмельницьких квартирах буде на 2 градуси холодніше

9 Серпня 2014 13:50

vsim.ua

vsim.ua

Температура батарей опалення в житлових будинках цієї зими буде дещо нижча, ніж зазвичай, у зв’язку з економією газу.

Взимку Хмельницький використає на 30% менше газу, ніж попереднього року.  Через складні   відносини України та Росії Кабмін прийняв постанову «Деякі питання забезпечення населення, підприємств, установ та організацій природним газом до кінця опалювального». У документі затверджено розподіл обсягів використання природного газу для споживачів у населених пунктах України до кінця опалювального сезону 2014/15 року. Так, з 6 серпня у Хмельницькому подача гарячої води здійснюється у ранкові години з 6:00 до 9:00, у вечірні – з 18:00 до 22:00.За словами місцевих посадовців,  споживання природнього газу зменшиться, щоб хмельничани могли зиму пережити.

– Ця постанова зобов’язала Міністерство охорони здоров’я і Міністерство регіонального розвитку зменшення нормативної температури повітря у приміщеннях на два градуси, – каже заступник Хмельницького міського голови Анатолій Нестерук. – Щодо гарячої води, то у нас був вихід – або  10 днів серпня давати гарячу воду, а потім зупинити, або подавати її щоденно, але по графіку. Оплату будемо брати лише за 8 годин, коли гарячу воду подаватимуть.  Більше пощастило тим, у кого є лічильники.

За словами Анатолія Нестерука, таким чином можна економити 600 тисяч метрів кубів газу щомісяця.

– Ліміти на використання газу визначені для кожної області, але це тимчасова міра і це не залежить від міської влади, – каже посадовець. –  Нам доведені вже ліміти аж до квітня 2015 року. Залишається лише  пережити цей період.

Ходять чутки, що опалювальний сезон цього року розпочнеться пізніше, але  місцевим комунальникам такого розпорядження ще не давали.

Джерело: "ВСІМ"