На Хмельниччині рятувальники спільно з волонтерами допомогли донеччанам

10 Серпня 2014 17:49

20minut.ua

20minut.ua

На Хмельниччині рятувальники разом із волонтерами, благодійними фондами і організаціями продовжують надавати соціальну допомогу громадянам, які приїжджають в область із тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції.

За екстреним телефонним номером «101» у Головному управлінні ДСНС України у Хмельницькій області щодня вирішуються питання щодо зустрічі та подальшого розселення людей із Сходу країни. Так, на території регіону свій тимчасовий прихисток вже знайшли 1390 громадян.

6 серпня до рятувальників зателефонували донеччани. Це родина з Горлівки: двоє жінок та дітки 1 та 6 років. Як вони розповіли, Хмельниччину обрали за порадою друзів, які вже проживають у одному з гуртожитків обласного центру. Поки рятувальники підшуковували сім’ї тимчасове житло, на залізничному вокзалі їх зустріли працівники соцзахисту. Вони допомогли з реєстрацією, а також погодували дітей.

У пошуках помешкання рятувальникам посприяли Благодійний фонд “Ксена” та волонтерка Валентина. Саме вони порекомендували звернутися до Християнської благодійної місії «Рука допомоги духовного відродження Хмельниччини». Керівник організації люб’язно надала мешканцям Сходу свій дачний будинок поблизу с. Пирогівці Хмельницького району. Рятувальники відвезли сім’ю до тимчасового місця проживання та переконалися, що тут вони отримають необхідні продукти харчування, засоби гігієни, одяг. Адже, як з’ясувалося, покидаючи рідну домівку, їм вдалося забрати з собою лише деякі речі для дітей. Проте цілком зрозумілим є бажання горлівчан якомога швидше повернутись додому.

ГУ ДСНС України у Хмельницькій області

Джерело: ЗУНР.ІНФО