Хмельницький – одне з небагатьох міст України, де в умовах жорсткої економії теплопостачальні підприємства забезпечують городян гарячою водою

12 Серпня 2014 14:19
i1.poltava.pl.ua

i1.poltava.pl.ua

Всупереч зменшенню обсягів споживання теплопостачальним підприємствами комунальної теплоенергетики природного газу, в той час, коли значна кількість міст України, такі як Київ, Біла Церква, Вінниця, Житомир, Запоріжжя, Кам’янець-Подільський, Одеса, Чернівці, Миколаїв, Дніпропетровськ, Херсон, Луцьк, Херсон та інші станом на 11 серпня повністю припинили постачання гарячої води для населення, теплопостачальні підприємства міста Хмельницького вишукують і знаходять можливості для забезпечення мешканців обласного центру гарячою водою.

Нагадаємо, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 9 липня 2014 року № 296 всім теплопостачальним підприємствам України зменшено ліміт споживання природного газу для виробництва теплової енергії.

«Хмельницькій області доведений обсяг споживання природного газу в розмірі 106,9 млн.м3 з серпня до березня 2015 року, що на 30% менше минулорічного споживання. Відповідно до вищеназваної постанови, були розподілені ліміти газу для всіх теплопостачальних установ нашої області.

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України зобов’язало Державну інспекцію з енергетичного нагляду за режимом споживання електричної і теплової енергії контролювати щоденне фактичне використання природного газу теплопостачальними підприємствами, виходячи з доведених лімітів. Перевищення лімітів загрожує застосуванням суворих санкцій.

В умовах жорсткої економії наше підприємство вишукує всі можливості для забезпечення споживачів послугою з постачання гарячої води. Тому було прийняте рішення, щодо переходу на подачу послуги з гарячого водопостачання за графіком», – роз’яснює директор міського комунального підприємства «Хмельницьктеплокомуненерго» Володимир Скалій.

Разом із Хмельницьким на подачу гарячої води за графіком перейшли Тернопіль і Полтава, де  гаряча вода за графіком подається лише 4 дні на тиждень. Розглядається питання щодо припинення подачі гарячої води у містах Рівне та Львів.