В остаточній версії закону про санкції не повинно бути статей про заборону діяльності ЗМІ

13 Серпня 2014 21:00
tomenko.ua

tomenko.ua

Радник, Президента України, Голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко в інтерв’ю телеканалу «Рада» прокоментував законопроект про санкції: «Переконаний, що у підготовленому до другого читання законопроекті про санкції будуть зняті статті, які вводять нову незаконну та неправомірну процедуру можливого закриття будь-яких засобів масової інформації від телебачення до Інтернету».

Микола Томенко вважає, що в українському законодавстві вже передбачена процедура реагування на антиукраїнську, антидержавницьку діяльність іноземних ЗМІ, а саме відключення чи заборона через рішення Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення і відповідне судове рішення»

Голова Комітету з питань свободи слова та інформації повідомив про те, що депутати Комітету підготували зміни до законодавства, що вимагатимуть від судів розглядати такі звернення від Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення протягом 3 днів.

«Що стосується друкованих ЗМІ – це сфера відповідальності Державного комітету телебачення і радіомовлення України.
За будь-яких обставин не припустимо передавати повноваження щодо санкцій про засоби масової інформації РНБО, а тим більше, вводити їх в дію указом Президента», – наголосив радник Президента.

Микола Томенко поінформував, що він вніс поправки до Комітету з питань національної безпеки та оборони, що готує законопроект до другого читання, з пропозицією вилучити підпункти 9, 10, 11, 12, 13 пункту 1, які стосуються санкцій проти ЗМІ.

«Якщо загально охарактеризувати появу «нової ідеї» щодо ЗМІ в цьому законопроекті, то можна сказати, що урядовці хотіли «підставити» і Президента і парламент», – підсумував політик.