Хмельницький АМК рекомендував органам місцевого самоврядування посилити контроль за перевізниками

21 Серпня 2014 22:30
ye.ua

ye.ua

Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України рекомендувало районним, міським та селищним радам посилити контроль за перевізниками на відповідній території.

Відділення з’ясувало, що більшість перевізників, які здійснюють діяльність на території Хмельницької області, не видають пасажирам квитки на проїзд.

Квиток на проїзд – це документ установленої форми, який підтверджує факт укладення договору на проїзд в автобусі та на перевезення багажу з моменту його придбання.

Крім того, квиток є первинним документом, що підтверджує витрати працівника під час відрядження. Працівник має право на відшкодування витрат на проїзд, якщо подасть до бухгалтерії квиток з відповідного маршруту.

Невидача квитків перевізниками може містити ознаки порушення законодавства про захист економічної  конкуренції у вигляді зловживання монопольним становищем в межах окремого маршруту руху, та призвести до ущемлення інтересів споживачів.

Ради мають здійснювати контроль, спрямований на захист прав споживачів під час їх транспортного обслуговування, зокрема, щодо проведення видачі квитків пасажирам суб’єктами господарювання  – перевізниками на відповідній території.