22 серпня – Всеукраїнський День пам’яті працівників органів внутрішніх справ, які загинули під час виконання службових обов’язків

22 Серпня 2014 19:30
khmelnytsky.com

khmelnytsky.com

Щоб віддати данину поваги, пам’яті і вдячності співробітникам органів внутрішніх справ Хмельниччини, які загинули при виконанні службових обов’язків, біля Меморіального комплексу “Пам’ять” на вул. Зарічанській, 9, сьогодні зібралися рідні та близькі загиблих правоохоронців, керівники міста, області і силових структур, особовий склад УМВС, представники духовенства, громадськість.

Тут відбувся мітинг-реквієм. Поіменно згадали всіх, хто поклав своє життя на вівтар служіння Закону та Правопорядку. До пам’ятника загиблим поклали квіти та вінки, пролунали залпи салюту. За загиблими героями-правоохоронціями відслужили панахиду. Участь у жалобних заходах взяв міський голова Сергій Мельник.

«Сьогодні, коли на сході України йде кривава війна, щоденно гинуть наші військові та мирні жителі Донбасу, кожен хмельничанин гостро усвідомлює – за спокій у власних оселях, на вулицях, парках, загалом, у місті Хмельницькому ми маємо бути вдячні саме вартовим правопорядку», – сказав міський голова. Сергій Іванович висловив переконання, що працівники органів внутрішніх справ спільно з усією громадою ніколи не допустять проявів тероризму і сепаратизму в нашому краї. А розпочату проти України військову агресію на сході ми переможемо, здобудемо мир на нашій землі і збудуємо заможну, демократичну, незалежну Україну, де не залишиться місця для криміналу, де не будуть гинути люди.

khmelnytsky.com

khmelnytsky.com

На теренах Хмельницької області за роки незалежності у боротьбі за права і свободи громадян загинуло 29 працівників органів внутрішніх справ, з них 9 – співробітники Хмельницького міського відділу міліції та Державної правоохоронної служби, це – сержант міліції Кудла Михайло Михайлович, старший сержант міліції Гордієнко Олександр Вікторович, старший сержант міліції Шинкарчук Василь Васильович, рядовий міліції Войцехівський Михайло Григорович, прапорщик міліції Кухарчук Олександр Петрович, старшина міліції Кам’янецький Віталій Сергійович, сержант міліції Чорномизький Володимир Віталійович,старший лейтенант міліції Гусак Віктор Станіславович.

Самопожертва загиблих міліціонерів переконливо свідчить про те, що в Україні є люди, які не шкодуючи власного життя, ведуть жорстокий двобій із злочинним світом.