У Хмельницькому розпочались роботи з реконструкції набережної річки Південний Буг

22 Серпня 2014 12:18
khmelnytsky.com

khmelnytsky.com

Набережна річки Південний Буг внаслідок довгострокової експлуатації та руйнівної дії водного потоку частково пошкоджена і потребує ремонту. Наразі розпочалися підготовчі роботи з її реконструкції (берегоукріплення), які виконує ТОВ “Ізяславтрансбуд”, що виграло тендер на виконання зазначених робіт. Частину території ремонту вже обнесено парканом, працівники підприємства знімають стару тротуарну плитку.

За інформацією інженерно-технічного відділу управління житлово-комунального господарства міської ради протяжність ділянки, яка підлягає ремонту (від вулиці Кам’янецької до гирла річки Плоскої) складає 470 погонних метрів.

khmelnytsky.com

khmelnytsky.com

Як повідомили в управлінні, підрядна організація зобов’язалася укріпити берег монолітною бетонною підпірною стінкою, відремонтувати бетонні східці. Значну увагу буде приділено благоустрою території. На пішохідній зоні набережної планується мощення тротуарною плиткою, влаштування зовнішнього освітлення та встановлення лавочок й урн для сміття. Працівники підприємства також зобов’язалися тут висадити 40 сріблястих кленів і 25 плакучих верб, облаштувати ділянку квітниками та газонами. Вздовж підпірної стінки зі сторони річки буде влаштовано металеву огорожу. Загальна вартість робіт складає близько 4 млн. грн. Завершити перший етап робіт планують до кінця цього року. Завершення робіт залежатиме від фінансування.

khmelnytsky.com

khmelnytsky.com

На проект обстеження берегової лінії та розробку варіантів її реконструкції з міського бюджету було виділено 20 тисяч гривень.

Генеральним планом міста, розробленим у 2008 році, передбачено будівництво автомобільної дороги від перехрестя вулиць Прибузької та Кам’янецької вздовж набережної річки Південний Буг, річки Плоскої, до вулиці Проскурівського підпілля (поряд з поліклінікою МВС) з виходом на Львівське шосе. Поряд з дорогою (поблизу Будинку побуту “Південний Буг”) планують побудувати багатоповерховий будинок.