Душа співає, а руки творять

25 Серпня 2014 20:56
hroniker.net

hroniker.net

«У час, коли в рідній країні йде війна, творити важко. Але якщо душа співає, то нехай» – так висловилися майстри декоративно-прикладного мистецтва напередодні Дня незалежності, об’єднавши бажання продемонструвати Кам’янцю український дух.

виставка-2 Член Національної спілки майстрів народного мистецтва України Наталя Лашко «розфарбувала» стіни виставкової зали вишивкою соломкою та гладдю й вперше зважилася на експеримент – представити публіці авторську сумку, виконану в техніці клаптикового шиття. «Мене несе на все і різне. Й мені це подобається – бути невгамовною, пробувати щось нове й показувати це людям», – зазначила авторка.

виставка-3 Майстриня Світлана Колісник разом із чоловіком Мунєвєром Ісенком подарували відвідувачам аромати натуральних косметичних засобів ручної роботи. Матеріали для своїх виробів – мила, парфум, бальзамів для губ подружжя замовляє навіть за кордоном. Зате який результат. Запах від них ще довго витав у повітрі зали навіть після відкриття виставки. «Хотіли б творити більше, але щодня сили віднімає війна…», – зі сльозами на очах промовила майстриня.

виставка-4 Подільська художниця Лариса Заярна прикрасила виставкову залу картинами, розписаними на шовку. Ця стародавня техніка, схожа на батик, дозволяє надзвичайно яскраво і красиво передавати казкові сюжети. Вдалося це й і зазначеній майстрині.

виставка-5 На сумки художниці Лариси Клепас представники прекрасної половини одразу накинули оком. Дехто навіть, не роздумуючи, вирішив поповнити свій гардероб. Майстриня не змогла оминути українську тематику та символіку. Увагу прихильниць стильних фолькових речей привернули на сумках квіти, пелюстки із вовни.

виставка-6 Студенти коледжу культури і мистецтв знову здивували своїм рівнем. Їхні нетканні гобелени і декоративні панно просто вражають. «Це – нестандартне мистецтво, бо тут немає нічого традиційного в задумі, підході, ідеї, – висловилася за всіх завідувач денним відділенням «кулька» Ніна Латюк. – Вже вчетверте наші студенти, на роботах котрих грає і техніка, і фарба, і композиція, беруть участь у виставці до Дня незалежності. Так, в цей час важко творити, але якщо душа співає, то нехай співає».

Джерело: Хронікер