В неділю до Хмельницького завітають учасники міжнародного мотопробігу

30 Серпня 2014 15:03
myvin.com.ua

myvin.com.ua

31 серпня о 18.00 до храму Христа Царя Всесвіту, що на проспекті Миру, 55, завітають учасники XIV Міжнародного Катинського Рейду. Близько 90 байкерів із Польщі, США, Німеччини, Литви та Чехії відвідають наше місто. Вони візьмуть участь у подячній літургії за канонізацію святого Івана Павла ІІ, відкритті пам’ятника Папі Римському Івану Павлу ІІ та поспілкуються із земляками.

Цьогоріч мотопробіг стартував 23 серпня у Варшаві, протягом подорожі мотоциклісти подолають сім тисяч кілометрів.
Катинський мотопробіг – це захід, що об’єднує людей абсолютно різних професій із Польщі та присвячений пам’яті польських громадян, які загинули під час Другої світової війни й поховані за межами батьківщини.
В рамках подорожі польські байкери відвідують пам’ятні місця, які пов’язані з історією їхньої країни. Традиційно учасники мотопробігу проїжджають містами України, Росії, Білорусі та Прибалтики. Таким чином вони вшановують історію свого краю. Учасники мотопробігу покладають квіти та відвідують богослужіння на військових кладовищах, у місцях поховання польських військовослужбовців та на меморіалах жертвам тоталітарного режиму.
Цього ж дня, орієнтовно о 20.00, колона мотоциклістів продовжить свою подорож та вирушить до Летичева.