Хмельницькі школярі святкують День Знань

1 Вересня 2014 16:17
khmelnytsky.com

khmelnytsky.com

Сьогодні в 40 навчальних закладах Хмельницького пролунав перший дзвоник, 28 тисяч школярів сіли за парти, вперше поріг школи переступили близько 3500 маленьких хмельничан. У День знань в усіх навчальних закладах міста відбулося традиційне свято першого дзвоника. Міський голова Сергій Мельник привітав учнів Хмельницької спеціалізованої загальноосвітньої школи №19 І-ІІІ ступенів імені академіка Михайла Павловського. Розпочалися урочистості із виконання державного гімну, внесення прапора та хвилини мовчання за загиблими у Великій Вітчизняній війні, під час Революції гідності та антитерористичної операції на сході України.

“Я щиро вітаю вас зі святом першого дзвоника, Днем знань. В школі потрібно добре вчитися. адже знання це той скарб, який дозволить себе впевнено почувати в майбутньому житті. Тільки добре навчаючись і гарно працюючи ми зможемо побудувати сильну державу та гарне власне життя. Батькам хочу побажати, щоб на очах були тільки сльози радості, педагогам терпеливості”, – сказав Сергій Мельник.

Міська влада, незважаючи на складну політичну, економічну, фінансову ситуацію в Україні, завжди підтримувала й надалі підтримуватиме освіту – одну з провідних галузей нашого міста. За кошти міського бюджету лише за останні роки у СЗОШ №19 був проведений капітальний ремонт даху (198 тис. грн.), замінено віконні блоки (10 тис. грн.), закуплено комплект стільців (112 шт.) в актовий зал (17 тис. грн.), проведений капітальний ремонт сантехнічних вузлів (94 тис. грн.). В планах керівництва міста до нового року закупити ще один комп’ютерний клас у цей навчальний заклад.

Також міський голова висловив переконання, що скрутні часи закінчаться, а інвестиції в освіту проростуть щедрим урожаєм талантів як серед учнівської молоді, так і серед педагогів. Це дасть новий поштовх для розвитку і процвітання нашого міста, нашої держави.

Головні на святковій лінійці першокласники отримали від міської влади подарунки – канцелярське приладдя.

Після того, як прозвучав святковий дзвінок, першачки у супроводі одиннадцятикласників під оплески присутніх вирушили до країни знань.