На Хмельниччині СБУ зупинила незаконний експорт військового обладнання

1 Вересня 2014 21:55
unian.net

unian.net

Служба безпеки України у Хмельницькій області викрила та припинила спробу незаконного експорту 45-ти механічних прицілів до реактивних систем залпового вогню БМ-21 «Град». Згідно зі супровідними документами, вантаж прямував до однієї з європейських країн. Отримувача приладів встановлює слідство.

Про це повідомляє Galnet з посиланням на прес-службу СБУ.

З’ясовано, що представники одного з суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності м.Києва без дозволу Державної служби експортного контролю України, намагались перемістити ці прилади, що є товарами військового призначення, через митний кордон України в митному режимі «експорт». Столичне підприємство діяло в порушення ст.24 Закону України «Про державний контроль за міжнародними передачами товарів військового призначення та подвійного використання» та Положення «Про державну службу експертного контролю».

Наприкінці серпня у зоні діяльності Хмельницької митниці під час огляду вантажу за участю співробітників СБУ вилучено приціли до «Градів».

Слідчими Управління СБ України у Хмельницькій області до Єдиного реєстрі досудових розслідувань внесено відомості за фактом вчинення злочину, передбаченого ч.1 ст.333 (порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю) Кримінального кодексу України.

У рамках кримінального провадження тривають слідчі дії.

Джерело: GALNET