На фестивалі “Республіка” вироблятимуть велосипедну електроенергію

3 Вересня 2014 15:01
desenchufados.net

desenchufados.net

Під час міжнародного фестивалю вуличного мистецтва “Республіка” у Кам’янці-Подільському відвідувачі зможуть подивитись кіно на великому екрані, самостійно виробивши електроенергію за допомогою велосипедів.

Як повідомляє офіційна сторінка “Республіки” у соцмережах, спеціальні установки привезе на фестиваль львівська формація WIZ-ART, що вже декілька років поспіль влаштовує у місті Лева кінофестиваль “Ровер”, де вся енергія для кінопоказу виробляється відвідувачами-велосипедистами.

Для того аби фільм транслювався на екрані одночасно крутити педалі мають 10 велосипедистів, підключені до спеціальних генераторів. Мінімальна швидкість – 15 кілометрів на годину – інакше енергії не достатньо.

Про час та місце проведення велосипедних кінопоказів організатори обіцяють повідомити згодом.

Довідка НГП. Фестиваль “Республіка” задуманий як антикомерційна акція, метою якої є зосередження уваги на культурно-соціальних проблемах малих міст і в цілому в країні. В рамках фестивалю митці зі всього світу малюють численні графіті у спальних районах міста, проводять виставки актуального мистецтва та створюють несподівані арт-об`єкти. Цього року фестиваль триватиме з 5 до 7 вересня.