«Стіну» можна збудувати, але якщо це зроблять самі можновладці і за свої кошти

4 Вересня 2014 13:31
volynpost.com

volynpost.com

Про це народний депутат Микола Томенко написав на своїй сторінці у «Фейсбуці», коментуючи озвучену вчора А. Яценюком ідею будівництва «Стіни» на кордоні з Російською Федерацією.

«Якщо держава (в розумінні – Уряд) будуватиме «Стіну» так, як нині будує армію за гроші громадян, то громадян може не залишитися в Україні», – вважає народний депутат.

На його думку, шанс збудувати таку «Стіну» є, «якщо всіх міліціонерів, податківців, пожежників, прокурорів, чиновників загалом і міністрів зокрема, депутатів всіх рівнів на чолі з ініціатором даного проекту залучити через будбати на будівництво за їх власні кошти».

«Бажано почати це до реєстрації кандидатів у депутати Верховної Ради», – зауважує Микола Томенко.

Довідково він наводить такі цифри: сухопутний кордон з Росією складає близько 1 тис. 974 км; з Придністров’ям (доки російська армія там) – 452 км. Про Білорусь поки мовчимо. Для прикладу, так звана «Стіна безпеки» між Ізраїлем та Палестиною – 850 км.

«З поваги до авторського права: Ігор Коломойський, що висловив цю ідею першим, тлумачив це як умовність, тобто рови, паркан, колючий дріт…, – словом, все, що може захистити український кордон», – нагадав Микола Томенко.