Відключення світла у Хмельницькому – це передчасна паніка, запевняють в ОДА

4 Вересня 2014 12:50

provolyn.com

provolyn.com

На Хмельниччині аварійних графіків відключення світла для населення ще не розробили, заявляють чиновники Хмельницької облдержадміністрації.

Нагадаємо, через виникнення дефіциту потужностей в об’єднаній енергосистемі України у Хмельницькому можливі вимкнення електропостачання споживачів.

За словами першого заступника голови Хмельницької обласної державної адміністрації Олександра Симчишина, графіки обмеження споживання електричної енергії поширювалися на промпідприємства, а вимикати світло у квартирах поки що не будуть. Чиновник каже, що жодних офіційних документів станом на 3 вересня вони не отримували.

– Були графіки обмеження на підприємства нашої області, але ми підготували лист на Кабмін,  аби  вони переглянули ці обмеження. Адже  це може завдати сильного удару по промисловості, – каже Олександр Симчишин. – У такій складній ситуації ми повинні шукати ресурси, а не заощаджувати за рахунок промисловості.  Але наразі жодних  наразі офіційних листів, документів, наказів  щодо можливого тимчасового припинення електропостачання населенню   ми не отримували.

Спростовує інформацію і  начальникк управління інфраструктури та туризму  Хмельницької обласної державної адміністрації Олег Гуменний. За словами посадовця, поки що рано говорити про обмеження енергопостачання.

– На Хмельниччині це питання ще не вирішено. Проблему  ще зарано піднімати, ще нема конкретних годин відключення, розрахунків.

Нагадаємо, як розповіли «ВСІМ» у інспекції з енергонагляду у Хмельницькій області,  плани щодо відключення електроенергії населенню повинні були бути ще 2 вересня.

Джерело: "ВСІМ"