Хмельницькі мажоретки із композицією з національними прапорами перемогли на Чемпіонаті Європи та Світу

5 Вересня 2014 15:52
khmelnytsky.com

khmelnytsky.com

Народний колектив мажореток “Альфа” Хмельницького муніципального естрадно-духового оркестру ― єдина команда, яка представила Україну в Чемпіонаті Європи та Світу з мажорет-спорту, який проходив 28-31 серпня у місті Пореч (Хорватія). У чемпіонаті в Хорватії взяли участь близько 4 тисяч учасників, 97 найкращих команд із Словакії, Чехії, Угорщини, Болгарії, Італії, Боснії та Герцоговини, Хорватії, Польщі, Південно – Африканської Республіки, Сербії, Румунії, Росії та України.

Варто зазначити, що керівник колективу мажореток “Альфа” Олександр Мильніков був запрошений на Чемпіонат Європи та Світу як суддя Міжнародної категорії від України.
Мажоретки є дуже популярними в європейських країнах, ними займається велика кількість дітей та молоді, починаючи з шестирічного віку. Тож, суперниками наших дівчат були найкращі команди Європи. Колектив мажореток «Альфа» гідно представив Україну та місто Хмельницький. Щоб взяти участь у Чемпіонаті в Хорватії діти разом зі своїм керівником Олександром Мильніковим та хореографом Наталією Мильніковою проводили щоденні тренування під час літніх канікул, підготували вісімнадцять номерів, пошили яскраві костюми, які виділялися своєю вишуканістю та стилем.
У результаті творчих змагань найменші учасники у номінації «Міні» посіли п’яте місце та отримали грамоти. В номінації “дуети – тріо” Іщук Вероніка та Купельська Злата вибороли ІІІ місце та бронзові медалі. Та найбільшою радістю для всіх була перемога композиції з прапорами у виконанні народного колективу «Альфа», за яку вони отримали І місце, кубки, медалі та стали Чемпіонами Європи та Світу.
Колектив  “Альфа” висловлює вдячність Хмельницькій міській раді, управлінню культури і туризму, благодійникам за допомогу при організації поїздки на Чемпіонат Європи та Світу у Хорватію.
Щиро вітаємо народний колектив «Альфа» із заслуженою перемогою, бажаємо творчих успіхів та звершень!
«Альфа» — це перший український колектив мажореток, створений в місті Хмельницькому в 2008 році на базі народного художнього колективу України, ансамблю стилізованого бального танцю Альборадо. Поява колективу «Альфа» в Хмельницькому сприяла популяризації руху мажореток та розвитку нового хореографічного напрямку в Україні.