Школярі вчитимуться у холодних класах?

5 Вересня 2014 18:00
khmelnytsky.com.ua

khmelnytsky.com.ua

Газова війна може внести суттєві корективи у навчальний процес українців. У Міносвіти уже мізкують, як зекономити. Додаткові зимові канікули та шестиденний навчальний тиждень. Саме так може виглядати боротьба за кубометри газу для місцевих школярів.

Наразі усі садочки та школи Хмельниччини працюють у звичному режимі. Втім, якщо за перші місяці опалювального сезону споживатимуть тепла більше норми, то змушені будуть переглянути організацію навчального процесу.

Також дещо змінюватимуться умови навчання у вишах та училищах краю. Кожен начальний заклад шляхом обговорення зі студентами обере заходи, які допоможуть зекономити. Фахівці Департаменту освіти радять більше матеріалу виносити студентам на самостійне опрацювання.

Також освітяни краю керівникам навчальних закладів радять задуматись і про утеплення приміщень. У хмельницькому ліцеї номер 17 енергозберігаючі заходи розпочали запроваджувати кілька років тому. Тепер діляться позитивним досвідом.

Фахівці департаменту освіти запевняють, жодна економія та радикальні методи суттєво не вплинуть на літні канікули. Згідно закону їх тривалість повинна бути не менше 30 днів. Тож навіть за умов продовження навчання і на липень, принаймні місяць школярі та студенти все ж відпочиватимуть.