Шарм та чарівність Парижу можна побачити в музеї-студії фотомистецтва

8 Вересня 2014 14:14
proskurov.info

proskurov.info

Відбулося урочисте відкриття фотовиставки “Скромна чарівність Парижу” знаної фотохудожниці з Києва Наталії Компанцевої. Фотомайстер вже вдруге приїхала до Хмельницького аби представити свої роботи. Цього разу вона привезла 48 робіт, які зробила, перебуваючи в Парижі.

Вітаючи пані Наталію із відкриттям персональної виставки, керуюча справами виконавчого комітету Хмельницької міської ради Людмила Черевченко зазначила, що автор показала присутнім зовсім інший Париж, ніж той, який ми звикли бачити по телебаченню, в мережі Інтернет.

proskurov.info

proskurov.info

“Ваші фотороботи демонструють наскільки українці ментально близькі до європейців і ще раз доводять, що ми є одним цілим і що українці дійсно європейці”, – наголосила керуюча справами.

Також Людмила Петрівна передала вітання від міського голови Сергія Мельника, вручила подяку за вагомий особистий внесок в розвиток національного фотомистецтва, пропаганду фотографічних знань серед молоді та подарувала альбом робіт художників Хмельницького.

Характеризуючи виставку, автор зазначила: «Париж – це втілення всього кращого, створеного людиною, це незабутні емоції, якась особлива атмосфера міста, його вулиць, парків, не кажучи вже про архітектуру, музеї, палаци. У кожного, хто побував у цьому місті – свій Париж. Найчастіше це Париж парадний, величний, туристичний. Ну що можна побачити за 3-4 дні? Звичайно, перш за все його символи – Ейфелеву вежу, знаменитий Лувр, Тріумфальну арку, Нотр-Дам. Так, я теж їх побачила, всі ці символи. Але мені хотілося побачити й інший Париж, просто місто, в якому живуть звичайні люди, які поспішають, розважаються, люблять один одного, гуляють, словом, живуть. Захотілося побачити Париж їх очима, на час розчинитися в них. Просто подихати одним повітрям з ними. Спочатку я думала, що це буде просто вулична фотографія, але як, же без цих приголомшливих і різних людей, що живуть в цьому місті, повз які неможливо було пройти. Адже кожне місто, це, перш за все – його мешканці. Ці чарівні француженки з їх особливим шармом і настільки ж привабливі чоловіки, починаючи від таксиста, який віз нас в готель з аеропорту і до продавця ковбас на Єлисейських полях напередодні Різдва. Загалом, вийшло “місто і його мешканці”, в яких я просто закохалася. І, звичайно ж, тільки в чорно-білому зображенні, як знімали це місто знамениті французькі фотографи. Не знаю, чи змогла я передати цю любов у своїх фотографіях, але твердо знаю одне: Не треба вмирати, побачивши Париж, треба жити, щоб повертатися туди ще і ще, безкінечну кількість раз».

proskurov.info

proskurov.info

Наталія Володимирівна є неординарною людиною. Лікар за першим фахом, вона відпрацювавши сім років в медицині відчула, що фото їй ближче і вступила на кінооператорський факультет Київського театрального інституту ім. Карпенка-Карого, який з відзнакою закінчила. Потім почала працювати на Київській студії науково-популярних фільмів і 30 років життя віддала роботі оператора. Зняла більше 100 короткометражних фільмів і 8 повнометражних, в тому числі 2 ігрових художніх фільми “На прив’язі у злітної смуги” та трисерійний фільм “Вірний Руслан” за повістю відомого письменника-дисидента Георгія Владимова.

Незважаючи на активну операторську роботу, пані Наталії завжди була близька фотографія. Вона призер і переможець численних міських та республіканських фотовиставок та конкурсів, була учасницею міжнародних фотосалонів, має міжнародні нагороди та відзнаки у галузі фотомистецтва. На даний час очолює художню раду Національної спілки фотохудожників України.

proskurov.info

proskurov.info

Активна життєва позиція Наталії Компанцевої не дозволяє їй лише особисто займатися фотографією, майстер проводить майстер-класи, на яких охоче ділиться власним досвідом та секретами майстерності. Так, і цього разу після офіційного відкриття фотовиставки усі охочі відвідали майстер-клас, який провела пані Наталя.

Фотовиставка “Скромна чарівність Парижа” буде діяти у Хмельницькому музеї-студії фотомистецтва (вул. Проскурівська, 56) протягом місяця. Запрошуємо хмельничан та гостей міста здійснити фотомандрівку до столиці Франції.