Депутати, що голосували за «диктаторські законопроекти» руками, не мають права бути в парламенті

9 Вересня 2014 17:07
socportal.info

socportal.info

В ефірі телеканалу «Рада» радник Президента України Микола Томенко наголосив на тому, що, попри всі плюси та мінуси мажоритарної складової у виборчій системі, ніхто не відміняв громадського контролю і відповідальності стосовно тих чи інших кандидатів у депутати.

«Всі депутати, які брали участь у «ручному» голосуванні за «диктаторські законопроекти», які призвели до загибелі молодих людей з Небесної сотні та посприяли російській агресії щодо України, не мають морального права бути народними депутатами України наступного скликання», – переконаний Микола Томенко.

«Якщо у них не вистачило мужності і мудрості самим відмовитися від подальшої законодавчої роботи, то сьогодні нам потрібно зробити все заради того, щоб кожен виборець у всіх округах, де вони балотуватимуться, був поінформований, що саме ці депутати були ініціаторами «поліцейських» законів, незважаючи на те, формально вийшли вони з Партії регіонів чи ні», – зауважив М. Томенко.

На його переконання, усі депутати, які голосували за «диктаторські законопроекти», не мають морального права і надалі займатись політикою, а тим більше – представляти український парламент.