Першокурсники Національної академії Державної прикордонної служби урочисто присягнули на вірність народові України

9 Вересня 2014 12:58
khmelnytsky.com

khmelnytsky.com

Церемонія складання присяги у Національній академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького на тлі складної ситуації в країні пройшла з особливим патріотичним піднесенням. Попри важку ситуацію в державі молодь масово вступає до лав прикордонників. Першокурсників не лякає те, що доведеться захищати рідну країну на передовій. Цьогоріч найсвященнішу клятву військовослужбовця –  присягу на вірність Батьківщині, у єдиному в державі закладі, який готує офіцерські кадри для Державної прикордонної служби України, склали 169 юнаків і 26 дівчат із всієї України.

В урочистій обстановці курсанти першого курсу присягнули на вірність Українському народові, проголосивши перед строєм текст Військової Присяги, у якому зібрані та лаконічно сформульовані найважливіші вимоги до військовослужбовця, що підлягають беззаперечному виконанню, і які вони пронесуть через десятки літ військової служби.

khmelnytsky.com

khmelnytsky.com

Від міської влади майбутніх захисників державного кордону України привітав заступник міського голови Григорій Давиденко.

«Сьогодні, коли ми переживаємо найскладніший період у новітній історії незалежної України, викладачі, випускники та курсанти Національної академії Державної прикордонної служби України ім. Богдана Хмельницького героїчно, не шкодуючи власного життя, захищають територіальну цілісність і незалежність України на державному кордоні, передусім в межах Донецької та Луганської областей. Моральний дух і героїзм наших прикордонників під час виконання бойових завдань викликає захоплення і гордість у всього українського народу, є прикладом самовідданого служіння Батьківщині, патріотизму і вірності обов’язку, непереборної мужності й стійкості в ім’я миру в нашій державі, в ім’я збереження цілісності Україні», – сказав Григорій Михайлович.

Заступник міського голови також зауважив, що у нинішній складний час хмельничани, разом зі всією Україною об’єднались, аби протистояти підступній політиці Кремля. Спільними зусиллями міської влади та підприємців-благодійників для потреб Національної академії Державної прикордонної служби України ім. Б.Хмельницького, військових частин, які дислокуються на території міста, та 7-го батальйону територіальної оборони зібрано більше 12 млн. грн., з яких 870 тис.грн. виділено з бюджету міста Хмельницького.

khmelnytsky.com

khmelnytsky.com

Так, за рішенням 39-ї сесії міської ради 70 тис. грн. виділено Національній академії Державної прикордонної служби України ім. Б.Хмельницького для придбання бронежилетів та 100 тис. грн. – 7 батальйону територіальної оборони на придбання тепловізорів. Рішенням 40 сесії міської ради з бюджету міста виділено 700 тис. грн. на придбання 10 тепловізорів для потреб військових, які виконують бойові завдання в зоні АТО. Лише впродовж серпня підприємства, установи та просто свідомі мешканці міста на допомогу військовим частинам надали майже 2,5 млн. грн. доброчинної допомоги. На рахунок благодійного фонду “Надія”, створеного за ініціативи міської ради, від установ, організацій, підприємців нашого міста і простих хмельничан перераховано близько 140 тисяч гривень, які використовуються на матеріально-технічне забезпечення військових в АТО та на допомогу сім’ям загиблих військових. Григорій Михайлович висловив впевненість, що всі випробування український народ витримає з честю, гуртом здолає усі перешкоди, переможе розпочату проти України військову агресію та здобуде мир на нашій землі.

Звертаючись до курсантів-першокурсників Григорій Давиденко зауважив, що приймаючи військову присягу, вони стають на складний шлях служіння українському народові і беруть на себе велику відповідальність за недоторканність рубежів, суверенітет нашої держави, мир і спокій її громадян. Григорій Михайлович висловив переконання, що курсанти Академії будуть гідно нести високе звання українського військовослужбовця-прикордонника, дотримуючись вимог Військової присяги тапобажав новоспеченим курсантам успіхів у навчанні та в нелегкій, але почесній службі.

Самі ж курсанти вважають своїм обовязком боронити державу від загарбників. Їх не лякає ситуація на сході країни, навпаки мотивує на рішучі кроки.

Секретар Хмельницької єпархії Української православної церкви протоїєрей Олександр Дацюк окропив всіх курсантів святою водою та благословив на військову службу.

Традиціно курсанти виконали гімн, отримали атрибути першокурсника та пройшли урочистим маршем. У почесному строю крокували плацом і учасники АТО та військового параду до Дня незалежності України.

Після завершення урочистої церемонії курсантів привітали батьки, рідні та гості свята.