День міста у Хмельницькому проведуть без святкової ходи та гала-концерту

11 Вересня 2014 14:08
proskurov.info

proskurov.info

Цього року через складну ситуацію в країні місцева влада відмовилася від пишних урочистостей та феєрверків, але святкування все одно відбудеться з допомогою громадськості.

27-28 вересня Хмельницький відзначає свій 583-й день народження. Як повідомили у міськвиконкомі, від театралізованої ходи, яка зазвичай проходить на вулиці Проскурівській, традиційних фестивалів та ярмарків цього року відмовилися. У програмі залишається лише нагородження переможців конкурсів «Кращий за професією» та «Кращий благоустрій», виступи Хмельницького муніципального естрадно-духового оркестру, фотовиставка «Хмельницький крізь об’єктив» та спортивні заходи. Не відмовилися місцеві чиновники від поздоровлення молодят, які одружаться у День міста, та жінок, які у цей день стали мамами.

– Вінниця відмовилася від святкування і ми теж, – каже керуюча справами міськвиконкому Людмилу Черевченко. – Залишаємо спортивні заходи та вручення нагород лауреатів. Цього року багато громадських організацій планують організовувати свої заходи. Ми їх у цьому підтримуємо. Наприклад, активісти планують запустити 19 тисяч ліхтариків, аби встановити рекорд Гіннеса. Вони роблять акцію миру «Ліхтарик в небі – мир на землі». Ще одна громадська організація планує свої заходи біля кінотеатру Шевченка.

Нагадаємо, минулого року свято обійшлося місту у 412 тисяч гривень. У 2012 році на святкування витратили 343 тисячі гривень. Цього ж року, за словами Людмили Черевченко, затрат майже не буде. Втім, остаточної програми святкування Дня народження міста Хмельницького та коштів, які планують на це виділити, досі немає. Під питанням також залишається смакування кашею у скверах міста.

– Традиційних великих затрат не буде. Наші місцеві підприємства та організації, які виділяли кошти на святкування, цього року ми просимо допомагати коштами військовим та сім’ям загиблих.