Хмельницький готує кінологічні команди для усіх митниць України

11 Вересня 2014 20:02

adm.km.ua

adm.km.ua

Голова обласної державної адміністрації Леонід Прус відвідав Департамент спеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення Міністерства доходів і зборів України.

Історія цього Департаменту бере свій початок 14 грудня 1993 року, коли Державним митним Комітетом України було прийнято рішення про створення у Хмельницькому Учбового центру перепідготовки та підвищення кваліфікації особового складу митних органів України.

Керівництво структури не лише на словах ознайомили із роботою Департаменту, а й на практиці показали, як працює кінологічна служба та яку спецпідготовку отримують митники в ході навчання. 

Загалом за своє існування Департамент підготував більше 32 тисяч співробітників митниць.

Кількість напрямків підготовки збільшилась з 4-х у 1993 році, до 24-х у 2014 році.

З 2010 року Департамент здійснює підготовку кінологічних команд митниць. За цей час в Департаменті пройшли підготовку близько 800 кінологічних команд.

Як наголосив директор Департаменту спеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення Андрій Войцещук: «Раніше Кінологічний центр знаходився в Одесі, однак у 2010 році його вирішили перенести у Хмельницький. Саме з того часу усіх собак на митниці України готують у нашому місті».

Як зазначають кінологи, найпоширеніші породи, які на пару працюють із митниками — німецька вівчарка, лабрадор, спанієль, тощо. Нині центр здійснює підготовку тварин для пошуку наркотиків, тютюнових виробів, зброї і вибухових речовин, валюти. 

Леонід Іванович підсумовуючи усе побачене зазначив, що розташування такого Центру саме у Хмельницькому є дуже зручним, адже тут розташована Національна академія Державної прикордонної служби України ім. Б.Хмельницького, що створює унікальну можливість проведення спільних занять з прикордонниками та моделювання практичних ситуацій у пунктах пропуску.