Правоохоронці Хмельницького здали для поранених 20 літрів крові

11 Вересня 2014 20:20
soli.com.ua

soli.com.ua

Врятуй життя солдатові. Під таким гаслом хмельницькі правоохоронці об’єднались із містянами, аби здати кров для поранених в зоні АТО армійців.

Під час акції донори-добровольці здали майже 20 літрів крові. Після належної обробки, фахівці станції переливання крові відправлять її до Хмельницького військового госпіталю.

Хмельницькі правоохоронці від самого ранку йдуть на міську станцію переливання крові. Різні за віком та званнями, але об’єднані спільною метою – здати кров для поранених у зоні АТО солдатів.

Спершу – медогляд. Далі донорів напувають чаєм з печивом, щоб отримали допоміжну дозу глюкози. І лише потім – забір крові. Підполковник Володимир Мержук кров здає не вперше. Він має рідкісну групу – четверту з негативним резусом.

Її якраз бракує у військових шпиталях.

Володимир Мержук, співробітник міліції УМВС в Хмельницькій області:

– Не можу стояти осторонь, здати також кров, щоб ця кров врятувала хоча б одне життя.

Багато на станції і цивільних. Цей хлопець здає кров уперше. І хоча з дитинства боїться будь-яких ін’єкцій, каже – прийде іще.

Ігор Гордійчук, приватний підприємець:

– Высылали деньги на армию и собирали и продукты мы, и сигареты отправляли, то есть все, что нужно было, все что просили. Сдаем кровь, и если нужно будем еще сдавать кровь, обязательно.

Такої кількості донорів одночасно на станції – вже давно не бачили, кажуть медики. Бракує не лише стерильних халатів, а й ось таких пластикових контейнерів для зберігання крові, і морозильних камер.

Ярослав Столяр, заввідділенням забору крові Хмельницької обласної станції переливання крові:

– Нам треба в більшості вже тих людей, які мають резус негативну групу крові, тому людей, які з резус позитивною групою крові, ну ми просимо поки що не робити таку навалу на нашу станцію. В нас просто буде не вистачати устаткування, де зберігати цю кров.

Та попри це хмельничани не розходяться. І вистоюють годинами у черзі, щоб здати кров для героїв.